Invata impreuna cu Bufnitel si prietenii lui despre mediul inconjurator!

Invata impreuna cu Bufnitel si prietenii lui despre mediul inconjurator!

30 decembrie 2010

Dansul

           "Dansul este un poem in care fiecare miscare este un cuvant." definiţie de Mata Hari

Multi oameni au caracterizat dansul ca un poem( sau ca o poezie), precum insasi dansatoarea Mata Hari si Simonide din Keos. Dansul este un sport al gratiei (la aceasta concluzie am ajuns eu). Fiecare dansator este la fel de gratios precum o lebada care pluteste pe apa intinsa. Sa stiti ca dansul este foarte vechi, adica si stramosii nostri dansau, numai ca ei faceau hore! Vreti sa aflati mai multe despre acest sport? Atunci, hai sa vedem cateva beneficii:

Beneficii  

Dansul a fost din cele mai stravechi timpuri o forma de exprimare a energiei, prin care se transmiteau diverse mesaje: de la incantatii ale zeilor, la ritualuri de initiere.

Dansul reprezinta o descarcare prin arta, ritm, miscare a diferitelor sentimente, trairi, crezuri. Prin dans ne exprimam bucuria, tristetea, iubirea, dorinta. Pe langa beneficiile asupra spiritului, multe dansuri au un efect pozitiv si asupra trupului, mentinandu-l in forma.

 

Deci am aflat beneficiile dansului. Dansul reprezinta sentimentele tale. Fiecare stil de dans in parte transmite spectatorilor starea ta de spirit. Ca sa nu mai enumar o multime de dansuri, mai bine v-as spune doar cele mai populare in lumea-ntreaga:

          - Vals-  -Tango- -Samba- -Salsa- -Menuet- -Paso Doble- -Quickstep- -Slow Fox-



  




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu